Какви въпроси трябва да си зададем преди да вземем жилищен ипотечен кредит?

Какви въпроси трябва да си зададем преди да вземем жилищен ипотечен кредит?

Жилищен ипотечен кредит

Ипотечното жилищно кредитиране доби особена популярност напоследък. Често то е и единствения начин да придобием жилище, когато то ни е необходимо, а не след 20 години, когато сме събрали нужните средства, за да го закупим.

Възможностите за жилищно кредитиране са много, предлагането е голямо. Това, обаче не означава, че трябва да се втурнем към първата попаднала ни възможност. Този избор е важен и трябва да му отделим нужното внимание. Банките са в конкурентна среда и често имат интересни и промоционални предложения. И понеже е трудно да следим постоянно не малкото банки на българския пазар, то тук идва ролята на професионалния кредитен консултант, който ще направи проучването вместо нас, при това безплатно.

И не само…Професионалните регистрирани фирми за кредитно посредничество, каквито са и консултантите от Creditchoice, ще ни провокират да си отговорим на много въпроси, които ще направят изборът ни по-информиран и ще поставят критериите за селектиране на най-подходящия за нас кредит по ясно. Всъщност отговорите на тези въпроси, ще формулират структурата на идеалният за нас кредитен продукт.

Обикновено подхождаме първо към избор на имота, който сме харесали, а след това започваме да търсим финансирането за него и често се оказва, че въпросният имот не ни е по джоба.

Каква вноска за жилищен ипотечен кредит мога да си позволя?

Може би по-правилният подход е да тръгнем от това какви са нашите приходи и разходи и какви месечни вноски по ипотечния кредит можем да си позволим. Тук за наше улеснение Creditchoice предлага един лесен начин да добием първоначална представа, а именно Каква вноска за кредит мога да си позволя Не е никак излишно да проиграем варианти в него и да си направим правилната преценка за пресечената точка между нашите желания и нашите възможности.

Колко скъп имот мога да си позволя?

Следващото упражнение, което си заслужава да бъде направено е да проучим какъв имот можем да си позволим, или имот на каква стойност. Тук отново Creditchoice ни идва на помощ, с подготвения от тях калкулатор Колко скъп имот мога да си позволя.

Отговорите на тези два въпроса, поставят едно добро начало на пътя до отпускането на жилищен ипотечен кредит и до сбъдване на нашата мечта за покупка на жилище.

По пътя има обаче още много детайли, които могат да оптимизират разходите ни и да ни дадат възможност да спестим средства, време и нерви. Това би могло да стане с помощта на отдадените на клиентите си кредитни консултанти от Creditchoice. Затова попълнете формуляра за безплатна консултация с тях тук, още сега.

Споделете