Ипотечен кредит или лични средства за покупка на имот?Защо да закупите жилище чрез ипотечен кредит?

Независимо дали с лични средства, или с помощта на кредит, покупката на имот е голяма стъпка към сигурността за Вас и бъдещото Ви поколение, но и една изключително отговорна постъпка. Защо да закупите жилище чрез ипотечен кредит? Ако имате сериозен доход и планирате да погасявате кредита с част от месечните Ви приходи, то закупуването на жилище чрез ипотека ще има много предимства за Вас и днес ние от Creditchoice ще Ви разкажем за някои от тях.

Важно е да знаем, че ипотечен кредит може да се вземе само в случай на стабилен и постоянен доход. Това е едно от изискванията на банките, но нека бъдем честни – ако нямаме стабилен доход, то не е добре да пристъпваме към вземане на кредит.

Използвайте парите си умно

Използването на личните Ви средства за имот ще направи парите Ви недостъпни за Вас, освен ако не решите да продадете имота или да изтеглите допълнителен заем за собствен капитал. Влагайки всички свои лични средства в жилище, Вие рискувате това да доведе до отрицателна възвращаемост на покупката. А и всички ние знаем колко е важно да имаме спестявания. Точно заради това закупуването на имот с ипотечен кредит има своите предимства – ще Ви остави с парични спестявания, които може да инвестирате другаде, или просто да спестите за различни ситуации, като едновременно с това се възползвате от ниските лихви на ипотечните заеми. Разбира се, важно е да споменем, че спестяванията са необходими при покупка на имот, тъй като се изисква и процент самоучастие. Но, по-добре да вложим част от тях и все пак да разполагаме с пари след това, нали така?

Получете добра кредитна история

Дори да нямате намерения да теглите кредит в бъдеще, добрата кредитна история винаги е едно голямо предимство. Наличието на ипотека и извършването на редовни плащания навреме, ще повлияе положително на Вашия кредитен рейтинг в дългосрочен план. Жилищните заеми се третират като форма на дълг, която значително подобрява кредитния профил на кредитополучателя.

Ипотечен кредит с цел инвестиция

Напоследък закупуването на жилище чрез ипотечен кредит с цел инвестиция нашумя изключително много в България. Да, но инвестирането на голяма сума от личните Ви средства може да звучи леко плашещо. Точно заради това може спокойно да се възползвате от ипотечен кредит и сравнително ниски лихви. Благодарение на кредитните калкулатори в сайта на Creditchoice, Вие може лесно да проверите каква ще бъде месечната Ви вноска и за колко време ще успеете да изплатите апартамента си без дори да влагате голяма част от личните си спестявания.

Винаги е добре да разнообразим и миксираме инвестициите си. Ако имате налични свободни средства, то по-добре да ги инвестирате частично в имоти, злато или акции. Разбира се, тогава може да финансирате частично покупката на имот с ипотечен кредит и съдействието на независим кредитен посредник.

Възползвайте се от данъчни облекчения

Не много хора са наясно, че могат да се възползват от данъчни облекчения за млади семейства, които държавата предлага. Всеки кредитоискател, ненавършил 35 години по време на теглене на ипотечния кредит, който има сключен граждански брак може да се възползва от данъчно облекчение. Облекчението е в размер от платените за годината лихви по главницата до 100 000 лв.

Възползвайте се от помощта на независим кредитен консултант

Изключително важно е да премислите добре закупуването на имот с ипотечен кредит, както и да преразгледате различните варианти, които Ви предлагат банките. За да улесните това Вие може да се възползвате от услугите на напълно независим кредитен консултант.

В екипа на Creditchoice ще се запознаете с отдадени, лоялни и професионални кредитни консултанти, които с удоволствие ще Ви помогнат да вземете най-правилното и изгодно решение спрямо дадената ситуация.

Запитване за индивидуална консултация може да направите тук:

Заяви среща с кредитен консултант

Заем или наем

Споделете