Ипотечни кредити и имотен пазар

Ипотечни кредити

Ипотечни кредити

Нapacнaлaтa aĸтивнocт нa имoтния пaзap и пo-ниcĸитe лиxви, пpeдлaгaни oт бaнĸитe oт нaчaлoтo нa 2018 гoдинa, стимулират ипoтeчнoтo ĸpeдитиpaнe.

Според Българската народна банка (БНБ) в края на юни 2018 г. броят на кредитите се увеличава с 10.5% на годишна база, като достигат 2.889 млн. броя, при 0.4% годишно повишение в края на първото тримесечие на 2018 година. Размерът им нараства на годишна база с 9.2%, достигайки 21.033 млрд. лева, при 6.4% годишно нарастване в края на предходното тримесечие. В края на юни 2018 г. в сравнение с края на март 2018 г. броят на тези кредити нараства с 9.8%, а размерът им – с 5.3%.

 

Инвестиции в недвижими имоти

Почти нулевите лихвени проценти по банковите депозити насърчават хората да инвестират в недвижими имоти, включително и покупки на имоти в строеж. Пазарът на имоти в България се очаква да остане силен в средносрочен план.

В много случаи се налага покупките на имоти да бъдат финансирани с ипотечен кредит. Малко физически лица разполагат с достатъчно спестявания или ликвидни средства, за да могат да закупят имот директно. Важно е изборът на кредит да бъде информиран и съобразен с желанията и възможностите на клиента.

 

Ипотечни кредити – най-изгодни предложения

Koи ca нaй-изгoднитe пpeдлoжeния зa ипoтeчни ĸpeдити в мoмeнтa?

Взимането на кредит, особено ипотечен, е едно от най-важните житейски решения. Ние напълно безплатно ще потърсим и сравним най-добрите и подходящи за Вас предложения за ипотечен кредит.

Можете да ни потърсите на национален телефон 0700 20 415, за да си определите среща с наш консултант или да заявите среща онлайн. Вашият персонален консултант ще ви информира през целия процес на съвместната ни работа.

Другата възможност за първи контакт с нас е да попълните данни за желания от вас кредит онлайн. Попълнените данни ще ни помогнат да подготвим предложения преди срещата ни с Вас.

Споделете