Интервю Евгения Дончева

Платформата Купи от строителЕвгения Дончева е офис мениджър с почти 12 години опит в банковата сферата на различни позиции. От няколко месеца е част от екипа на Creditchoice Ltd., както и от скоро е част от платформата “Купи от строител” – kupiotstroitel.bg. Днес Евгения ще ни разкаже повече относно тази иновативна платформа и какви ползи има тя.

Платформа “Купи от строител” – какво е това?

Платформата е един информационен портал, предназначен за физически и юридически лица, които желаят да публикуват своите обяви за недвижими имоти, предлагани директно от строители и/или инвеститори. Специфичното тук е, че благодарение на тази платформа крайният клиент може да избере и да купи имот директно от строителя/инвеститора. Клиентие купуват без посредник, съответно спестяват разходи. Целта е да се осъществи връзка с крайния клиент и в същото време, клиента, търсейки конкретен имот да има възможността да се възползва от друга наша услуга – кредитен консултант в помощ за избор на най-изгоден банков кредит.

През изминалата 2021 година платформата отбеляза много висок ръст в броя на посещенията. По неофициални данни това са около 44 000 посещения на уебсайта и органичен трафик генериран от Google – 78%. Допълнително, “Купи от строител” отбеляза и сериозен ръст в посещенията на потребители отправили запитване или открили своя имот на платформата от различни канали като Viber, мейл запитвания, социални медии и други.

Повече за “Купи от строител” – профил на строителите и инвеститорите

Разходите за реклама и поддръжка на платформата налагат да се въведе една минимална такса, която е месечно 40 лева без ДДС, като абонаментът важи в рамките на 12 месеца. Целта на тази такса е да се инвестира още повече в реклама и платформата да бъде още по-силно разпространена сред аудиторията.

За разлика от други платформи в които имат ограничение на броя обяви, които могат да споделят, в “Купи от строител” имаме фиксирана месечна такса като броя на обявите, които строителя/инвеститора качва в своя профил е неограничен. Всеки строител/инвеститор, който желае да сподели обява в платформата, трябва да подаде запитване към нас с информация относно уебсайта, лого и кратко описание на дейността с цел одобрение.

Използването на платформата е много лесно, като чрез няколко бутона потребителите могат да достигнат до това, което искат.

Какво получава строителя/инвеститора ?

За на сумата от 40 лева на месец без ДДС, строителя/инвеститора, избрал да работи с платформа “Купи от строител” получава право на неограничен брой постове в профила си. Получава популяризиране и по-висок брой потенциални клиенти, които биха се насочили към имота, който предлага. Допълнително получава достъп до сравнително голяма аудитория в столицата, която достига почти 80%.

Освен това, строителя/инвеститора управлява своя профил напълно самостоятелно по начин, по който той желае. Разбира се, ние може да съдействаме, когато един строител или инвеститор иска да създаде собствен профил и се затруднява, но той сам ще управлява качеството, броя и съдържанието на обявите с имоти, които преценява да позиционира.

Какво получава крайният клиент?

Крайният клиент, или с други думи казано, човекът, който закупува имот от строителя/инвеститора има няколко големи ползи от платформата “Купи от строител”. Първо, той купува директно от строител/инвеститор, съответно има директен контакт с отговорните за изграждането на бъдещия дом, както и предоставената информация за обекта е „от първо лице“.

Освен това, купувачът може да закупи имот на всеки един етап от изграждането му, включително и „на зелено“. Крайният клиент, също така, получава директна връзка с наш кредитен консултант, който предлага услуга, която не се заплаща от страна на клиента.

Партньорството между “Купи от строител” и Creditchoice Ltd. предлага завършена услуга на крайните купувачи решили да се финансират с кредит от банка. Лесно и бързо могат да изчислят месечната си вноска за кредит и на двата сайта. Като на платформата “Купи от строител” всеки имот има кредитен калкулатор от creditchoice.bg. И през двата сайта можете бързо и лесно да заявите консултация с кредитен консултант.

Избор на имот директно от строител/инвеститор и лесен избор на банково кредитиране Ви осигуряваме за лесна и успешна покупка на Вашият дом!

Евгения Дончева

 

Споделете