Интервю с Милена Велева

Здравейте, Милена! Представете се и ни разкажете какъв опит имате до момента?

Казвам се Милена Велева и съм кредитен консултант във фирма Creditchoice – регистриран кредитен посредник към БНБ. Вече 15 години се занимавам с кредити и финансиране в банкови и небанкови институции.

Разкажете ни за успехите ти си през 2023 година.

За изминалата 2023 година 47 души ми станаха клиенти, като успях да реализирам 34 кредита. Кредитните консултации бяха основно за жилищни и ипотечни кредити. Към мен се обръщаха за съдействие и клиенти за потребителски кредити, които са имали лоша финансова култура. Принципно тези клиенти са теглили много кредити, с които не могат да се справят финансово, а моята работа е да им помогна да решат проблема си.

Какъв тип клиенти се обръщат към Вас?

Клиентите, които се обръщат към мен, са доста разнообразни и от различни сфери – като започнем от продавач-консултанти в големи търговски вериги, IT инженери в софтуерни компании, служители в медии, собственици на фирми и други.

По какъв начин помагате на клиент, който иска да тегли кредит от банка?

Да вземем за пример клиентите, които теглят много кредити, за които споменах. В такава ситуация се стремим към обединяване на задълженията в един кредит, за да плащат една вноска и така да намалим финансовата тежест. По този начин подобряваме финансовата им култура.
При жилищните кредити процесът е по-сложен. Има хора, които не знаят изобщо откъде да започнат и затова се обръщат към кредитен консултант, и заедно започваме от нулата – как да си намерят жилище, какви документи ще са необходими и т.н. Аз комуникирам с всички страни в процеса – с банката, с продавача и купувача, с брокера, за да завършим успешно сделката.

Как протича една среща между Вас и Ваш клиент?

На първо място трябва да спечеля доверието на клиента, тъй като има клиенти, които са много чувствителни на тема финансиране и трудно се доверяват на кредитния консултант. Дори понякога клиентът не иска да сподели всичко по време на консултация. Моята задача е да го уверя, че съм на негова страна и ще му помогна да избере най-доброто решение за него. Затова още на първата среща с всеки клиент, аз се стремя да изградя доверие у него и след това вече да разбера какви са неговите нужди.

Защо клиентите да изберат Creditchoice?

Creditchoice e регистриран кредитен посредник в БНБ и член на Асоциацията на кредитните посредници. В екипа на Creditchoice работят дългогодишни банкови служители, специализирани в консултирането за ипотечни и потребителски кредити. Мисията ни е безпристрастно сравнение на банкови предложения за кредитиране, за да може клиентът да направи най-добрия избор според желанията и нуждите си. И не на последно място – услугата ни е напълно безплатна за клиента. За нас работата, за клиента ползите.

Какво бихте посъветвала хората, които имат нужда от финансиране?

Все още има хора, които дори не знаят за нашата работа и сами търсят варианти за финансиране от банка. Бих посъветвала хората, които се нуждаят от кредитиране, да потърсят съдействие от регистриран кредитен посредник. По този начин те ще имат информиран избор на кредит при изгодни условия, ще спестят време от обикаляне на банки за оферти. Чрез кредитен посредник клиентите ще спестят и разходи, защото ще получат по-добри условия от банката, отколкото ако сами потърсят предложение от нея. Той може да ви помогне и с необходимите документи по кредита, а след усвояване на кредита взаимоотношенията с клиента продължават в дългосрочен план, а понякога дори прерастват в приятелство.

Милена Велева

Заяви среща с кредитен консултант

 

Споделете