Интервю с Велина Иванова

Най-ниската лихва за жилищен кредит най-евтината цена ли осигурява?Велина Иванова е старши кредитен консултант в Creditchoice с над 10-годишен стаж в сферата на продажбите. Тя е професионалист, преминал много обучения за продажбени и финансови услуги. Велина ще ни разкаже дали реално най-ниската лихва за жилищен кредит ще осигури най-евтина цена.

Най-ниската лихва за жилищен кредит най-евтината цена ли ще осигури?

Повечето хора мислят, че при тегленето на един жилищен кредит лихвата оказва голямо влияние върху крайното оскъпяване. Е, аз мога да кажа, че това не е точно така. Определено лихвата има голяма важност, но това, което е по-важно е как ще се структурира сделката. Правилното структуриране е основен фактор за това един кредит да излезе възможно най-изгоден.

Освен лихвата има много подробности, които играят голяма роля. Например изисква ли се застраховка живот за кредита; има ли допълнително изискване за кредитна карта и т.н. Често се случва при ниска лихва крайното оскъпяване след добавени такси и разходи да бъде много по-високо от това на кредит с по-висока лихва. Защо? Защото в повечето случаи, когато лихвата е по-висока ги няма задължителните изисквания на банката като застраховки, карти, такси за отпускане и т.н. Разбира се, това до голяма степен зависи и от банката към която сте се насочили.

Съответно, това, което бих искала да кажа е, че ниската лихва не прави един кредит възможно най-изгоден. Лихвите са просто цифри, докато структурата е много по-важна. Разбира се, за човек без познания и опит в сферата това може да бъде много объркващо. Затова ние от Creditchoice сме на линия да помогнем.

Защо да използваме услугите на кредитен консултант?

Много хора смятат, че е лесно да изтеглиш жилищен кредит. Точно заради това решават да действат сами и обикновено отиват в обслужващата ги банка, тъй като са свикнали с нея. От банката им се предлага един кредит с лихвени условия без допълнителни разяснения. Кредитният консултант ще направи тези допълнителни анализи и ще помогне на клиента да придобие реална представа какво ще бъде финалното оскъпяване, защото кредитът не е само лихва, а много повече.

Много често хората, които идват при нас са изненадани след анализирането което правим, тъй като са смятали, че кредитът с по-ниска лихва ще бъде по-изгоден, а реално не винаги е така. За щастие услугите ни стават все по-популярни и повече хора се възползват от тях, тъй като осъзнават колко голяма полза имат те.

Защо да изберете Велина Иванова като Ваш кредитен консултант?

За мен всеки клиент е наистина много важен. Важен от тази гледна точка, че ще направя всичко възможно да уговоря най-добрите условия за него. Защо? Аз не гледам на хората като нещо, от което мога да изкарам пари, аз виждам всяка сделка като моя лична такава. Влагам сърце и душа в работата си и за щастие, това ми се отблагодарява, когато клиентът покаже, че е доволен. За мен е истинско удоволствие да помагам на своите клиенти.

Велина Иванова

 

Споделете