Покупка на имот в чужбина с помощта на кредит

Покупка на имот в чужбина с помощта на кредит

Покупка на имот в чужбина с помощта на кредит

След пандемията и времето, в което не можехме да напускаме държавата си, всички ние виждаме още по-атрактивно пътуването в чужбина. И не само. Много българи желаят да закупят имот в чужбина, за да могат спокойно често да посещават любимата си дестинация. И досега с увеличението на цените на имоти в България, те се приближиха до цените в някои доста атрактивни дестинации, като Дубай, например. И все пак цените могат да бъдат непосилни са някои хора или пък да инвеститорът да няма желание да инвестира собствени средства и това прави покупката на имот в чужбина, с помощта на кредит, един набиращ популярност вариант.

Цените на имотите в чужбина варират спрямо държава, местоположение, особености на имота и т.н. Тегленето на ипотечен кредит за имот в чужбина е важно решение, за което трябва да сме добре информирани, преди да предприемем действие. Ние от Creditchoice ще Ви разкажем повече.

Какво трябва да знаем?

Най-добрата възможност, от която може да се възползвате е използване на собствено обезпечение на територията на България. Тук е важно да знаете, че ще го получите само с доказана пред банката цел за покупка на друг имот в чужбина. Въпреки стандарта за по-високи лихви за кредитиране на имоти в чужбина, ако осигурите собствено обезпечение в България с професионалното съдействие на Creditchoice, можете да постигнете значително понижение на лихвите и те да бъдат като такива за целеви жилищен кредит.

Може да използвате и потребителски – необезпечен кредит, като ние от Creditchoice ще се погрижим да получите най-добра цена и максимално постижима необезпечена експозиция. Потребителският кредит е обикновен кредит, който ще изтеглите, за да използвате както прецените. Разбира се, ще трябва да дадете основание закупуване на имот в чужбина.

Има възможност да получите парите във вашата сметка, и когато решите да ги преведете на продавача. Може да се извърши и превод на гарантиран от банката кредитор, по сметка на продавача от чужбина. Допълнително е добре да знаете, че процентът на финансиране е спрямо пазарната оценка на собствения имот, който сте решили да обезпечите. Съответно, ако имотът извън България е по-евтин, то ще Ви останат средства за ремонт.

Покупка на имот с помощта на кредит в Гърция

Гърция е една от най-любимите дестинации на българите, дали заради прекрасното море, или пък приемливите цени, не знаем, но е факт. Кредитите използвани за покупка на имоти в Гърция са много често срещани и все повече банки предлагат възможност за кредитиране на завършен, или в процес на изграждане недвижим имот в топлата съседна държава.

За да се сдобиете с кредит за закупуване на имот в чужбина ще са Ви необходими няколко различни документи. Ще трябва да имате обичайните документи като валиден документ за самоличност, кредитно минало, справка за заплата и данъчни декларации. Освен това, ще трябва да имате описание на имота и преведен и легализиран договор за покупко-продажба.

Покупката на имот в чужбина с помощта на кредит може да бъде сложен и дълъг процес, изпълнен с детайли, които трябва да знаете. Ако сте решили да поемете по този път, то силно Ви съветваме да използвате професионална помощ, за да вземете правилните решения.

Ние от Creditchoice ще се радваме да Ви помогнем, да Ви подкрепим и да подсигурим гладко протичане на процедурата. Ще бъдем с Вас от намирането на кредитодател с най-добри условия до подготвяне на документацията. Екипът на Creditchoice е лоялен на клиента и работи изцяло в негова полза. Може да уговорите напълно безплатна консултация с наш кредитен консултант тук:

Заяви среща с кредитен консултант

Ипотечен кредит или лични средства за покупка на имот?

Споделете