Интервю с Мария Петкова

Щастливите клиенти и успешните истории на Creditchoice - Интервю с Мария ПетковаМария Петкова е собственик и управител на Creditchoice Ltd. – необвързан кредитен посредник, има повече от 16 години опит в продажби на банкови продукти и услуги. Също и Заместник председател на Асоциацията на кредитните посредници в България. Днес Мария ще ни сподели защо е добре да използваме кредитен посредник, както и ще ни разкаже успешна история от собствения си опит.

Защо да използваме кредитен посредник?

Ако сте работещ човек със забързано ежедневие, то Вие със сигурност цените времето си. В този случай, услугите на кредитния посредник са необходимост при теглене на кредит. Защо? Защото това ще Ви спести време, усилия и финансови разходи.

Преди да изтегли кредит, човек желае да има между 3 и 5 различни банкови оферти. От опита ми досега мога да твърдя, че събирането на оферти, което включва посещения на банки, разговори с представители и проучване, отнема около 2-3 дни. А нека не забравяме, че това е само първия етап от целия процес. Изборът на кредит е трудно решение, за да вземете най-изгодното такова, то Вие трябва да имате определена база информация. Ние от Creditchoice имаме нужните знания, както и много опит и ще Ви предоставим възможност да изберете най-добрата оферта за банково кредитиране бързо и лесно.

Като кредитни посредници ние ще Ви спестим усилия. В рамките на час можем да сравним 5 банкови оферти и да изберем най-изгодната за Вас. На човек без опит в банковата сфера това би отнело дни, тъй като всяка оферта за кредитиране съдържа не само информация за лихвата, но и много други такси, общи условия и комисионни. Какво ще направим ние? Ще сложим цялата тази информация в таблица, лесно разбираема за клиента. Така ще може да видите абсолютното оскъпяване върху кредита.

Освен време и усилия, кредитният консултант ще Ви спести и финанси. Как? Всеки банков служител, с който говорите в определена банка ще Ви даде оферта. Да, но не винаги тази оферта ще бъде най-изгодната за Вас. В кредитния бранш няма точно изготвени оферти и много често лихвите се договарят на индивидуално ниво. Ние от Creditchoice сме изключително силни в това направление. Благодарение на дългогодишния ни опит много добре знаем каква информация да съберем от клиента и как да я представим на банката, за да можем да договорим най-изгодните лихвени нива. Допълнително, всяка банка знае, че ние, като кредитни консултанти ще съберем оферти от поне още четири конкуренти. Това ги предпоставя да предложат възможно най-добрата оферта.

Ние от Creditchoice можем да спестим пари и на хората, които вече са изтеглили кредит, като проверим дали условията са най-изгодни към днешна дата.

Защо да използвате нашите услуги, а не тези на конкуренцията?

Служителите на Creditchoice имаме дългогодишен опит, което ни позволява да бъдем гъвкави при структурирането на даден кредит, позволява ни да „четем между редовете“ и да предлагаме добри решения дори за най-трудните казуси за кредитиране. Creditchoice е посредникът със сключени най-много договори с различни банки, което ни дава големи възможности за избор между различни оферти.

Не обичам да казвам, че услугата ни е безплатна, тъй като клиента получава огромна добавена стойност. Но, клиентът не дължи никакви пари на кредитния консултант, тъй като ние получаваме нашето възнаграждение от банките.

Кратка успешна история от опита на Мария

През 2018 година, втората година от създаването на Creditchoice при мен дойде клиент, вече капарирал имот, без да коментира това с банка или нотариус. Заедно избрахме банкова оферта. Минаха нужните две седмици за одобрение на кредита, но банката излезе със становище, че имотът е проблемен, собствеността не е доказана и за тях това не е приемливо обезпечение. Съответно, отказаха кредитиране, а клиентът имаше около 10 дни да осигури средствата преди предварителния договор да изтече и той да загуби капарото. Тъй като становището бе юридическо, аз лично консултирах документацията с нотариус, който потвърди, че шансът имотът да няма доказана собственост е минимален и казусът е безпричинен. За да реализирам кредита максимално бързо смених банката, погрижих се за документацията и клиентката ми получи сумата, от която се нуждаеше. Смятам че без кредитен посредник клиентът нямаше да успее да се справи с документацията и бързите действия.

Мария Петкова

 

Заяви среща с кредитен консултант

 

Споделете