Интервю с Весела Георгиева

Здравейте, Весела! Представете се и ни разкажете какъв опит имате до момента?

Казвам се Весела Георгиева и съм мениджър ключови клиенти в Creditchoice Ltd. Работя във фирмата от 6 години. Преди това имам над 12 години професионален опит в банковата сфера в предлагането на банкови продукти и услуги, обслужване и консултиране на клиенти, обучения за продажбени умения на персонала.

 

Разкажете ни за успехите ти си през 2023 година.

С чувство за удовлетворение от работата мога да споделя, че получих награда от управителя Мария Петкова за отличен продажбен резултат за четири последователни години. За миналата година съм консултирала 91 клиента и съм спомогнала за финализирането на 110 кредита. Щастлива съм, че от 10 мои клиента 9 са реализирани продажби.

 

Какъв тип клиенти се обръщат към Вас?

В работата си не правя разлика между клиентите и използвам индивидуален подход според това какъв е профилът, нуждите и възможностите на клиента. Към мен се обръщат за съдействие хора от всякакви сегменти и сфери на дейност – продавачи, работници в транспорта, държавни служители, ИТ специалисти и т.н.

 

По какъв начин помагате на клиент, който иска да тегли кредит от банка?

Като кредитен консултант моята работа е да съдействам на клиента през целия кредитен процес. Първоначално организирам опознавателна среща с клиента, за да науча повече за него. След като имам достатъчно информация, събирам минимум три оферти от различни банки, правим анализ на предложенията им, за да може клиентът да направи свои информиран избор. Общо казано, съдействам на клиента от оформянето на всички необходими документи до финализиране на целия процес по кредитиране.

 

Как протича една среща между Вас и Ваш клиент?

Стремя се да се съобразя с времето, ангажиментите и желанието на клиента, когато организираме среща. Понякога, ако се налага, първата среща може да е онлайн. За мен е важно по време на среща клиентът да се чувства комфортно, да стопим ледовете, за да мога да спечеля доверието му. След това заедно обсъждаме неговите желания и нужди от финансиране. Някои клиенти обикалят брокери, банки, кредитни консултанти, мислейки че ще намерят разлика в ценовото предложение на банката, но това е доста голяма загуба на време.А времето е пари. Освен това могат да попаднат и на нелоялни практики, които да са в техен ущърб. Искам да ги уверя, че нашата услуга е изцяло в тяхна полза, ние ще им спестим време и пари, и ще намерим най-добра оферта за тях.

 

Какво бихте посъветвала хората, които имат нужда от финансиране?

Съветвам ги да се обърнат за съдействие към кредитен консултант, когато имат нужда от финансиране, защото той ще им съдейства да получат по-добра оферта от банката. Имаме случаи, когато банката отказва на клиента кредит, след това той идва при нас, отиваме в същата банка и той получава одобрение от нея. Предимството на кредитния посредник е и това, че така могат да се възползват от правото на избор да получат минимум три предложения за финансиране, а не да влязат в първата банка.

 

Защо клиентите да изберат Creditchoice?

Creditchoice Ltd. e регистриран кредитен посредник в БНБ и член на Асоциацията на кредитните посредници. Ние предоставяме качествена услуга, спестяваме време и пари на клиента, той е напълно информиран за целия процес и условията на кредитирането, за да направи своя избор. Ние се стремим да обясняваме нещата на достъпен език, без да използваме сложна терминология, за да може клиентът да разбере какво го очаква. Creditchoice Ltd. предлага и услугата по съдействие за издаване на документи по желание на клиента.

Весела Георгиева

Заяви среща с кредитен консултант

 

Споделете