Мария Петкова, Управител на Creditchoice и Зам. Председател на Асоциацията на кредитните посредници в България

Мария Петкова, Управител на Creditchoice и Зам. Председател на Асоциацията на кредитните посредници в България

Интервю с Мария Петкова в Онлайн списанието Български предприемач:

Здравейте, г-жо Георгиева! Разкажете ни за вас.

Здравейте, ние сме Creditchoice Ltd. – независим кредитен посредник, член на Асоциацията на кредитните посредници в България. Предлагаме нашите услуги от 2017 година, но в екипа работят специалисти с дългогодишен банков опит, някои от нас с повече от 15 години. Високата експертиза и качество на работа ни помагат да намерим най-добрия кредит за нашия клиент! Нямаме собствен продукт, а извършваме безплатна посредническо-консултантска услуга между клиентите от една страна и останалите финансови институции. Eдинственият регистриран и независим кредитен посредник сме в съответствие с изискванията на БНБ, който работи с 14 банки в България!

Каква е същността на вашата дейност и защо решихте да се занимавате с нея?

Предоставяме безплатен за клиента Кредитен консултант на различните етапи – от събиране, сравняване и анализ на банкови предложения за кредит, внасянето на молбата за кредита, неговото одобрение, осчетоводяването дори и след това сме на разположение на клиента. Твърдим, че винаги постигаме най-ниските лихви за кредит според профила на клиента.

Дейността е много полезна за много клиенти с тяхното забързано ежедневие. Спестяваме тяхното време, пари и нерви. Вместо тях – нашия консултант извършва всички дейности свързани с чакане по опашки в банките, лутането кой документ къде и как да се внесе, къде да се насочи клиента, коя банка е с най-добри условия, къде профила на клиента ще бъде одобрен, колко ще чака и т.н.

С дейността реших да се занимавам след като дълго време отговарях за третите страни, видях ползите и нуждата на клиента от такава услуга на пазара.

Защо в България?

Защо в България😊 – защото това е нашия дом. Колкото и да има трудности – знаете, че си струват всички положени усилия. Страната ни има бъдеще и това зависи от всички нас. Тук се предлагат много бизнес възможности и идеи, факт е, че нивото на безработица е много под средното ниво в ЕС, на второ място по най-благоприятни условия за стартиране на собствен бизнес сме. Вярвам в потенциала на хората, които имат желание да работят и да се развиват тук в България.

Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли в професията?

Най-голямото предизвикателство беше да спечелим общественото доверие и да привлечем клиентите, да се запознаят с нашата услуга на Кредитен посредник, да ни се доверят и да получат информиран избор с възможност те да сравняват офертите на различните банки /минимум три оферти/.

Как се справиха вашите клиенти, партньори и вие с новата КОВИД19 реалност?

Както знаете Ковид кризата наложи всяко семейство да поиска увеличаване помещенията в собственото жилище или офис, за да има всеки нужното пространство за режим Home office, това доведе до рекорден ръст в ипотечното кредитиране, като тази година 2021г. ще е рекордна по отношение ръст в търсенето на ипотечен кредит за периода от съществуването на ипотечния пазар в България до днес. Световната Ковид пандемия не е причина клиентите да отлагат плановете и мечтите си за нов дом или офис. Напротив! Със съдействието на кредитните консултанти кандидатстването за ипотечен или потребителски кредит е по-лесно от всякога. Още повече, че когато клиент реши да търси няколко оферти от банки не е нужно да ги обикаля когато това става чрз Кредитен посредник. По този начин ще ограничи контакта, съответно риска от зараза. Ние можем да съберем банковите предложения дистанционно и в рамките на един работен ден.

Източник: Български предприемач

Чрез нас имате моментален достъп до офертите на 14 банки в България

Споделете