Лихвите по жилищните кредити в България се понижават сочат данните на БНБ за последните месеци.

Лихвите по жилищните кредити се понижават

Лихвите по жилищните кредити се понижават

Според анализа, представен във в. Капитал, „средната за пазара лихва по жилищните кредити в левове за декември е 3.66%, като продължава низходящия тренд от последните няколко години. Преди дни данните за кредитирането показаха ускоряващ се темп на растеж при тези заеми, надминаващ 7% на годишна база. Състезанието на банките в сегмента, което заедно с многото ресурс за кредитиране, натиска лихвите надолу, доведе и до предупреждение от страна на БНБ да внимават в жилищното кредитиране и да се следи съотношението между размера на новоотпуснатите кредити и стойността на ипотекираните имоти.

Реално договорите за заеми за жилища се сключват при лихви около 3-3.5%, а имаше и промоционални предложения за определен период от срока на кредита с лихви от 2.99%. При жилищните кредити в евро нивото на лихвите се задържа около достигнатото – 4.10%.“

Много от банките напоследък предлагат по-ниските лихвени проценти като те са обвързани с други параметри по кредита – срок, размер, ползване на допълнителни продукти и други.

Creditchoice Ltd. като регистриран кредит посредник следи тези условия на банките и Ви дава въможност да бъдете информирани.

Цените на жилищата в България растат бързо

Ипотечен кредит

Взимането на кредит, особено ипотечен, е едно от най-важните житейски решения. Ние напълно безплатно ще потърсим и сравним най-добрите и подходящи за Вас предложения за ипотечен кредит.

Можете да ни потърсите на национален телефон 0700 20 415, за да си определите среща с наш консултант или да заявите среща онлайн. Вашият персонален консултант ще ви информира през целия процес на съвместната ни работа. По този начин ще получите информация за актуалните лихвени проценти по жилищните кредити и съпътстващите условия към тях.

Другата възможност за първи контакт с нас е да попълните данни за желания от вас кредит онлайн. Попълнените данни ще ни помогнат да подготвим предложения преди срещата ни с Вас.

Споделете