Интервю с Ноника Бодурова

Здравейте, Ноника! Представете се и ни разкажете какъв опит имате до момента?

Казвам се Ноника Бодурова и съм кредитен консултант в Creditchoice от около година и половина. Имам професионален опит в продажбите от 12 години в банкови и небанкови институции.

 

Разкажете ни за успехите си през 2023 година.

За миналата година съм консултирала 36 клиента и 48 кредита. Основно извършвам кредитни консултации за жилищни кредити. Успях да помогна и на клиенти, които са теглили много потребителски кредити, което е влошило финансовото им състояние. При тях търсихме рефинансиране на съществуващите кредитни задължения с цел обединяване, за да намалят месечните си разходи.

 

Какъв тип клиенти се обръщат към Вас?

Клиентите, които в момента консултирам, са от сектора на рудодобивната индустрия и производството, софтуерни инженери и програмисти от сектора на информационните технологии. Сред тях са големи международни компании в съответния бранш.

 

По какъв начин помагате на клиент, който иска да тегли кредит от банка?

Като кредитен консултант моята подкрепа е във всеки един етап от кредитния процес, като се старая клиентите да са минимално ангажирани с него. Жилищното кредитиране е по-сложно и ангажиращо, което може да изнерви клиента, затова нашата работа е да му спестим излишни главоболия, време и пари.

 

Как протича една среща между Вас и Ваш клиент?

Моята основна цел по време на среща е да идентифицирам максимално точно нуждите на клиента, да изградя атмосфера на доверие и разбирателство с него. Когато той се чувства спокоен и може да ми се довери, тогава нещата се случват по-лесно. Финансите са чувствителна тема и понякога клиентите се притесняват да споделят, затова се стремя да съм търпелива и да подхождам с внимание и професионализъм към тях. Към момента съм запазила добри близки отношения с по-голямата част от моите клиенти, което според мен е и причината да ме препоръчват на свои колеги и приятели.

 

Защо клиентите да изберат Creditchoice?

Creditchoice e регистриран кредитен посредник в БНБ и член на Асоциацията на кредитните посредници в България. Ние с колегите от Creditchoice се стремим да надграждаме непрекъснато знанията и уменията си – ходим на обучения, информираме се от банките за новости, за различни детайли в процеса на работа във всяка банка. Когато клиентът знае още в началото през какво ще мине, тогава е по-спокоен през целия процес на кредитиране. Ние сме в услуга на  клиента от събирането на информация и избор на оферта до получаване на финансирането. Като кредитни консултанти, ние съдействаме при цялостната комуникация с избраната банка, която продължава и след усвояването на кредита.

 

Какво бихте посъветвали хората, които имат нужда от финансиране?

Препоръчвам им винаги да се обръщат за съдействие към регистриран кредитен посредник, който ще му спести време, пари и усилия. Кредитният консултант ще  събере и сравни оферти от няколко банки, ще обобщи цялата информация и ще я представи подробно до най-малките детайли на клиента. По този начин той ще бъде информиран за всички условия още в началото, за да може да направи своя избор. Важно е да отбележа, че услугата на кредитния посредник е безплатна за клиента.

Ноника Бодурова

Заяви среща с кредитен консултант

 

Споделете